Over mij

Dit ben ik dus, Eef (34). In het dagelijks leven ben ik moeder, huisvrouw, hulpverlener en chronisch overdenker.

Ik heb een prachtige zoon van 6 jaar, Jamie, die dol is op jurken, glitters, glimmers en alle kleuren van de regenboog. Dit is begonnen toen hij een jaar of 2 was en hij vindt het nog steeds magisch mooi allemaal. Hij draagt met flair zijn jurken naar school, in de trein, in de stad en overal waar hij maar komt. Dit brengt leuke maar soms ook moeilijk verhalen met zich mee. Verhalen die ik graag wil delen voor meer bewustwording van dit onderwerp, want het is nog teveel taboe naar mijn zin dat jongens spelen met meisjesspeelgoed en meisjeskleding dragen omdat zij het mooi vinden.

Mijn leven is afwisselend leuk, gezellig, fijn en liefdevol maar soms ook gewoon druk, lastig en gecompliceerd. Kortom, mijn leven kan van tijd tot tijd echt een pain in the ass zijn. Lijkt mij heel normaal voor een mens, jij zal daar ook best wel eens last van hebben. Deze pain in the ass probeer ik zoveel mogelijk te bedwingen door te overpeinzen, na te denken en te piekeren. En dan voornamelijk over wat het leven inhoudt, wat het voor zin heeft en wat nu eigenlijk de ‘key’ is tot een lang en vooral heel gelukkig leven. Het chronische overdenken heeft mij niet gebracht tot het antwoord, dus tijd om wat actiever op zoek te gaan naar de zin en de onzin van het leven.

Jaren geleden heb ik ontdekt dat schrijven voor mij heel erg helpend is om mijn chronische overdenken te temperen. Nu is het tijd om te schrijven op mijn eigen webpagina en ‘Feestjesleven’ ontstaan. De blog waarbij je kan lezen over de zin en onzin van het leven, over kleine en grote gelukjes en over alle andere hersenspinsels die ik verzin.

Ik ben trouwens geen schrijver, professioneel blogger of al het andere wat iemand kan zijn die schrijft. Ik heb geen cursussen of opleidingen gevolgd om ‘verantwoord’ en in de juiste volgorde, met de juiste opbouw, te schrijven. Alles wat ik schrijf komt voort vanuit mijn eigen hersenspinsels en mijn eigen mening, mijn kijk op de wereld.

Ik hoop dat mijn blog vooral met herkenning wordt gelezen. Voor mij werkt het bevrijdend om te schrijven en hopelijk werkt het voor jou bevrijdend om mee te lezen. En ik hoop dat we samen gaan ontdekken wat de zin en onzin van het leven is, wat het leven een feestje maakt.